Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs/L.L./ATAImages

Nakon što je Inicijativa "Most ostaje" najavila protest protiv zatvaranja starog Savskog mosta za 20. oktobar u 17 časova na Trgu republike, gradska vlast je brže-bolje odlučila da reaguje, te u isto vreme organizuje celodnevni koncert na istom mestu.

Iz Inicijative poručuju da režim pokušava da opstruiše protest i da spreči okupljanje.

„Prijatelji, Beograđani, branitelji našeg Starog mosta, režim pokušava da nam opstruiše protest, da nam spreči okupljanje. Nekoliko dana nakon što se u medijima pojavila vest o našem uredno prijavljenom skupu na Trgu Republike, smislili su da na istom mestu u isto vreme, gle čuda, organizuju celodnevni koncert i postave veliku binu na Trgu republike. Eto još jednog primera koliko je ovaj režim kukavički, koliko je uplašen od građana, jer nemaju nijedan argument, ništa čime bi mogli da sakriju“, istakli su oni.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaju da se neće nadjačavati s binom i razglasom Grada Beograda, ali da neće dozvolimo da ih spreče u nameri.

„Zato smo pomerili skup na Plato kod Filozofskog fakulteta. Znači, Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar u 17časova – Plato. Protest ima konkretan cilj: Prijavi se da braniš most! Nakon svih prmedbi, poziva na dijalog, javnih rasprava, pisama i saopštenja, dolazimo do nasilnog i protivzakonitog uklanjanja mosta. Sada je momenat: ili ga branimo ili ne“, poručuju oni.

BONUS VIDEO: Savski most sele političari, a ne struka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar