Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 1.903 zaraženih, a preminulo je još 18 osoba. Testirana je još 12.191 osoba, a na respiratorima su 139 pacijenta.

***

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 1.739 zaraženih građana, a preminulo je još 18 osoba. Testirane su još 10.471 osobe, a na respiratorima su 145 pacijenta.

***

Zaključno sa ponedeljkom, u Srbiji su za 82 osobe koje su primile neku od tri vakcine prijavljene neželjene reakcije, kaže za N1 Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva. On naglašava da nijedna od tih reakcija nije zahtevala hospitalizaciju.

„Od 82 neželjene reakcije, njih 58 su prijavili zdravstveni radnici, devet sami građani, a 15 farmakokompanije“, rekao je Zelić.

***

Sindikat lekara i farmaceuta organizuje 15. februara u 12.05 protest pre Vladom Srbije da bi ukazali na veliki broj lekara, i uopšte zdravstvenih radnika, umrlih tokom pandemije koronavirusa, najavio je za Nova.rs predsednik tog sindikata Rade Panić.

“Situacija je tako teška da smatramo da je protest održan uz sprovođenje svih epidemiloških mera manji problem nego to što se dešava u zdravastvu i koliko je zdravstvenih radnika preminulo” ističe Panić.

***

Iz crvene kovid zone, posle tri meseca, izlazi KBC Zvezdara. Tokom trećeg naleta epidemije u ovoj ustanovi zbrinuto je više od 3.000 pacijenata.

U toku je dezinfekcija prostora, a prvi pacijenti biće primljeni početkom sledeće nedelje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare