Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 1.739 zaraženih građana, a preminulo je još 18 osoba. Testirane su još 10.471 osobe, a na respiratorima su 145 pacijenta.

***

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 1.366 zaraženih građana, a preminulo je još 20 osoba.

Testirane su još 7.893 osobe, a na respiratorima su bila 143 pacijenta.

***

Četvoro lekara umrlo je u Srbiji tokom jučerašnjeg dana od posledica kovida 19, potvrdila je za Nova.rs Gorica Đokić iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Kako pokazuju podaci ovog sindikata Sindikata, juče su preminuli dr Raško Šaponjić, specijalista opšte medicine iz Arilja, dr Borislav Miketić, specijalista anestiziologije i reanimacije iz Beograda, dr Irena Milić, psihijatar iz Niša i dr Renata Saić Eminović, specijalista anesteziologije.

***

Ukoliko se osoba između vakcinacije i revakcinacije dobije koronavirus, primanje druge doze se odlaže, ali za koliko zavisi od pojedinačih slučajeva, objašnjava za Nova.rs dr Milica Ljubisavljević, specijalista opšte medicine.

Ona objašnjava da posle prve doze vakcine imamo izvesni imunitet, ali i dalje je moguće da se zarazimo koronavirusom. To je moguće i posle druge doze, ali u znatno manjem procentu slučajeva.

***

Svi građani koji su se vakcinisali biće revakcinisani jer je država na vreme obezbedila i vakcinu i revakcinu za razliku od Velike Britanije koja to nije uradila, poručila je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanju Škodrić.

„To je zaista ono o čemu smo na vreme razmišljali, tako da svi koji su vakcinisani nemaju potrebe da brinu biće revakcinisani. Nema razloga da razmišljaju ni oni koji nisu vakcinisani i za njih će biti dovoljno. Po tome i načinu organizacije možemo da se pohvalimo”, istakla je. Ona je rekla da o datumima kada će stići i ostale vakcine ne može da priča, ali da se očekuju dodatne količine svih vakcina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare