Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Iz crvene kovid zone, posle tri meseca, izlazi KBC Zvezdara. Tokom trećeg naleta epidemije u ovoj ustanovi zbrinuto je više od 3.000 pacijenata. U toku je dezinfekcija prostora, a prvi pacijenti biće primljeni početkom sledeće nedelje.

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan rekao je za RTS da se nada da će početkom sledeće nedelje početi sa radom kao non-kovid bolnica i da će u početku zbrinjavati hitne i prioritetne pacijente.

Pročitajte još:

„Hitan prijem će raditi 24 sata. Hitne operacije i maligniteti takođe će krenuti od prvog dana i u toku sledeće nedelje očekujemo da krenemo u punom kapacitetu“, naveo je Svorcan.

Dodao je da će nakon aktivacije informacionog sistema pacijenti preko izabranog lekara zakazivati specijalističke preglede u KBC Zvezdara.

Svorcan je naglasio da je očna klinika radila i tokom kovid režima i da je više od 1.400 pacijenata operisano i dodao je da je preko 280 pacijenata redovno dolazilo na hemodijalizu.

Kada je reč o stanju zdravstvenih radnika, Svorcan je rekao da je sedam radnika KBC Zvezdara pozitivno i da oni imaju lakšu kliničku sliku, a da je preko 600 zaposlenih vakcinisano i da se taj proces nastavlja.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare