"Izjava zahvalnosti: Zahvaljujem komšiji Hajnrih Saši što je brinuo o mojoj porodici i snabdevao nas namirnicama i lekovima sve vreme vanrednog stanja. Hvala. Deda Blagoje, Nehruova 75, Novi Beograd", ovaj oglas objavljen u dnevnom listu "Politika" izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama. Deda Blagoje i njegov komšija bili su gosti jutarnjeg programa "Probudi se" i zajedno su nam vratili veru u ljudskost.

„Vreme je za edukaciju nacije, društvo je otuđeno maskimalno. Ne znam šta bih radio da mi nije bilo komšije. Kada su uveli zatvor za nas matore ja i baba smo se našli u čudu šta ćemo sutra zabrinuli smo se. Evo ga spas – Saša Sunce me ogrejalo, svakog danas nas je snabdevao“, tako deda Balgoje objašnjava koliko mu je značila pomoć komšije.

Podseća da su se „u njegovo vreme“ sve važne stvari objavljivale u novinama.

Pribojava se da će biti novog „zaključavanja“ i toga da li će komšija moći ponovo da mu pomogne, ukoliko bude morao da ide na posao. „Za vreme vanrednog stanja Saša je bio kod kuće, ne znam šta ću sada, ako ide na posao“, nije mu svejedno.

Sa druge strane, Saša skromno konsatauje da je on radio istu stvar koju su činili i brojni volonteri tokom vanrednog stanja.

Primećuje da su krizne situacije te koje zbližavaju ljude, a podseća da je u Srbiji bilo i ranije takvih neprilika, poput bombardovanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar