Poslednja izjava patrijarha za Nova.rs: Tuga za Amfilohijem

Podeli:
Patrijarh Irinej Foto: Zoran Lončarević

Poslednju izjavu za medije, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej dao je za portal Nova.rs, kad je govorio o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

U izjavi za Nova.rs, Irinej je istakao da upokojenje mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti.

Pročitajte još...

“Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Veliki gubitak i velika žalost. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog. Nismo to očekivali, nadali smo se će sve biti dobro završeno. Neka mu Bog da večno blaženstvo. Lišeni smo velike ličnosti”, rekao je za Nova.rs patrijarh Irinej.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je danas od posledica koronavirusa. Ovu informaciju, najpre je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu, da bi potom informaciju potvrdila i SPC na svom zvaničnom sajtu.

Patrijarh se od se od 4. novembra lečio na VMC (Vojnomedicinskoj akademiji na Karaburmi). Iako se najpre činilo da patrijarhovo stanje ide ka izlečenju, njemu je u poslednja dva dana naglo pozlilo: u poslednjim satima borbe sa bolešću bio je priključen na respirator.

Pročitajte još...

U Beograd je već stigao mitropolit dabrobosanski  Hrizostom Jević, vladika koji će upravljati Srpskom pravoslavnom crkvom, sve do izbora novog patrijarha.

Sve informacije o smrti patrijarha Irineja, možete pratiti na na našem blogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar