Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić bio je večeras oko 22.00 sata u Vojnomedicinskom centru da vidi kakvo je stanje patrijarha Irineja, potvrđeno je Tanjugu u njegovom kabinetu.

Lekari su predsednika obavestili da je njegova svetost i dalje u veoma teškom stanju, na respiratoru.

Kako je ranije večeras javio reporter NewsMax Adria sa lica mesta, u dvorište VMC Karaburma, gde leži patrijarh Irinej, večeras oko 20.32 ušla su dva zatamljena vozila sa blinkerima.

Prema njegovim rečima, nije poznato ko je bio u automobilima, ali reč je vozilima koja pripadaju visokim državnim funkcionerima.

U pitanju je bio crni mercedes koji obično koristi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, patrijarh Irinej i dalje je u teškom stanju i nalazi se na respiratoru, a lekari mu se bore za život. U vojnu kovid bolnicu primljen je 4. novembra, ali se njegovo stanje poslednja tri dana pogoršalo, posebno danas pre podne.

Predsednik Srbije rekao je ranije večeras da se patrijarh Irinej nalazi u teškom stanju, ali da je hvala bogu živ.

Vučić je, nakon policijske vežbe “Obruč 2020”, upitan kakvo je zdravstveno stanje patrijarha, rekao da se patrijarh nalazi u „ne lakom stanju“.

On je kazao da se za život patrijarha bore lekari i da je teško bilo šta prognozirati osim da se molimo bogu.

I iz SPC i VMC Karaburma zvanično tvrde da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90) u teškom stanju.

Nova.rs je prethodno objavila vest da je patrijarh preminuo, na VMC Karaburma, gde se lečio od koronavirusa. Za Nova.rs ovo je potvrdilo nekoliko nezavisnih izvora – izvori iz SPC, među njima i jedan vladika, kao i izvori bliski lekarima na VMC, gde se patrijarh leči već dve nedelje. I pored nekoliko potvrda o smrti patrijarha, koja se dogodila oko podneva danas, Nova.rs je odlučila da se drži zvanične verzije iz poštovanja prema SPC i vernicima.

Nekoliko medija bliskih vlasti – Novosti.rs, Republika.rs, Informer.rs i Objektiv.rs – takođe su pustili i pušovali vest o smrti patrijarha, posle čega su je brže-bolje povukli i naveli da je u teškom stanju.

Srpska pravoslavna crkva je danas oko 14.30 dematovala da je patrijarh umro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare