Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook

Oliver Pal Gajodi, dečak koji u decembru puni tek godinu dana, boluje od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1, opasne po život. Potrebna mu je naša pomoć kako bi prikupio 2,4 miliona dolara neophodnih za najskupljii lek na svetu Zolgensma i troškove lečenja. Isti lek potreban je i devojčicama Lani i Minji.

Oliver je rođen u decembru 2019. godine kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni ručice, ni nožice.

Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Stanje Olivera i akcija prikupljanja sredstava konstantno može da se prati na facebook stranici Olivér – SMA baby.

⬇️ Hungarian – English- Serbian- German – French ⬇️HU: Pál Gajódi Olivér gerincizom atrófiában (SMA) szenved. Olivér…

Posted by Olivér – SMA baby on Четвртак, 03. септембар 2020.

 

 

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

 

Foto: Budi human

 

Oliveru možemo pomoći slanjem SMS poruke – upiše se 848 i SMS pošalje na 3030.

Ili uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36, ili na devizni račun: 160600000073285198

Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook
Oliver Foto:printscreen/@oliversmababy facebook

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)