oko sokolovo
Foto:N1

Na poziv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, radna grupa JKP „Parking servis" Beograd i Komunalne milicije Beograda predstavila je u ponedeljak Gradskoj upravi Ljubljane sistem „Oko sokolovo", saopšteno je iz "Parking servisa".

Posle prezentacije u gradovima širom Srbije, mogućnosti sistema „Oko sokolovo“ predstavljene su i u glavnom gradu Slovenije.

Radnu grupu je na stručnom sastanku primio gradonačelnik Ljubljane Janković sa najblizim saradnicima, a predstavnici iz Beograda prikazali su šta sve čini ovaj sistem, odnosno njegov hardverski i softverski deo.

Predstavnici Ljubljane saznali su kako funkcioniše sistem „Oko sokolovo“, kada su u pitanju propisno i nepropisno parkiranje i na koji način ga koriste Komunalna milicija i „Parking servis“ za efikasnije održavanje komunalnog reda, kao i kakve su njegove mogućnosti za evidentiranje i rešavanje drugih komunalnih problema, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu „Parking servisa“.

Predstavljena je i aplikacija „Parking servis“, kao sastavni deo softverskog rešenja, pomoću koje može da se plaća parkiranje.

Aplikacija je kompatibilna sa plaćanjem parkiranja putem SMS-a, parkomata i svih drugih vidova plaćanja, a kroz aplikaciju je moguće i direktno plaćanje platnim katicama ili sredstvima iz depozita.

Prednost ovog sistema je beskontaktno plaćanje parkiranja – u garažama bez inkasanata, a u zonama bez kontakta sa kontrolorima.

Pročitajte još:

Takođe, putem aplikacije stiže i obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti, kao i vremenu važenja izdate dnevne karte.

U Beogradu je novouvedeni sistem „Oko sokolovo“ znatno smanjio nepropisno zaustavljanje u najprometnijim ulicama, čime je omogućen bolji protok javnog prevoza, a trotoari su očišćeni od bahato parkiranih vozila, navode iz „Parking servisa“.

Sa druge strane, sistem je doprineo i efikasnijoj kontroli plaćanja parkiranja za propisno parkirana vozila, dodaje se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar