Foto: Printscreen/Twitter/Zoran Torbica/@torbica/Medija Centar Beograd

Od kada je "Oko sokolovo" počelo sa radom, građani Beograda primećuju i beleže razne nepravilnosti. Na veliku nepravdu u centru Vračara ukazao je i Zoran Torbica.

Stručnjak za digitalni marketnig Zoran Torbica je primetio da „Oko sokolovo“ očigledno ne kažnjava sve nepropisno parkirane građane jednako – jer je snimio niz automobila parkiranih na trotoaru u Kumanovskoj ulici.

„Nalazim se kod zgrade „Lole“. Dragi moji Beograđani, dakle svi vi koji plaćate enormne kazne „Sokolovog oka“ zamenika našeg gradonačelnika, niste svi jednaki. Uprkos tome što je u ovoj ulici jedno 15 parking mesta zauzeto za koje kakve državne insititucije, pošto su u celoj zgradi upakovane institucije, njima se toleriše da se parkiraju po trotoarima – ono što nama smrtnicima nije dozvoljeno. Usred Vračara, u centru Beograda, to im se toleriše, a vama ne“, kaže Torbica u snimku koji je objavljen na Tviteru.

Sistem “Oko sokolovo” od 21. septembra kontroliše parkiranje u Beogradu i od tad je kažnjeno na stotine vozača u prestonici – ali je primećeno i mnogo problematičnih situacija.

Nedavno su poslanici koji su se okupili na zasedanju Skupštine Srbije, okupirali trotoare i ulicu ispred Parlamenta. „Oko sokolovo“ koje kontroliše parkiranje vozila u 242 ulice, tada nije reagovalo.

Pročitajte još:

Vozilo ovog sistema je takođe pre sedam dana prešlo devojci točkom preko noge u blizini Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” na Dorćolu.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je više puta fotografisala ova vozila parkirana na mestima na kojima to nije predviđeno,

Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, pod nazivom “Oko skolovo”, podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Range Rover”, a njihovu upotrebu zamenik gradonačelnika Goran Vesić obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

Kako je objavila Nova.rs, javna nabavka beogradskog Parking servisa za kupovinu džipova “Range Rover”, raspisana je sa ciljem kako bi posao dobila firma “British Motors”, čiji je vlasnik član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ostoja Mijailović.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare