Učesnik sam svih protesta do sad. Jer, Vučić prosto moli ljude da protestuju protiv njega, rekao je u jutarnjem programu NOVA S Nebojša Novi Milenković, pisac, građanski aktivista, istoričar umetnosti.

„Ovi protesti jesu bili haotični, od prvog dana su, zato što ih niko ne organizuje. I to je problem. A njega je napravio Aleksandar Vučić, jer kada vi potpuno uništeite politički život u jednoj zemlji, delegitimizujete i satanizujete opoziciju, uništite slobodne izbore, kada građani svoj bes ne mogu da iskažu na izborima, kroz svoje predstavnike, kada ne umete da vodite dijalnog čak ni sa medijima, kada vredate novinare – onda dođete u situaciju da razgovarate sa ulicom i vodite dijalog sa ulicom“, istakao je Nebojša Novi Milenković u jutarnjem programu „Probudi se“.

On ističe da je zato jedini organizator ovih demonstracije – Aleksandar Vučić.

„Kada nemate s kim da vodite dijalog, dovodite sebe i društvo koje vodite u ćorsokak. Ne znam kako ćemo kao društvo izaći iz toga. Nasilje, naravno, nije rešenje. A Vučić provocira nasilje, jer ne ume drugačije da se ponaša. Sve ono što je do sad radio je verbalno nasilje nad svojim građanima“, ukazuje ovaj građanski aktivista.

Politika ove vlasti je, kako ističe – da vređa svoje podanike.

„Kažem – podanici,  jer Vučić ne može da zamisli građane, već podanike samo….“, navodi Milenković, poručujući: „Gospodine, nemoj više da nas ponižavaš, nemoj više da nas vređaš“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare