Ministarstvo preporučivalo da ski sezona počne kasnije

Društvo 06. dec. 202011:04 > 11:05
Podeli:
Foto:Nova.rs

 Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas, povodom početka skijaške sezone, da je resorno ministarstvo preporučivalo da se sa tim sačeka.

„Smatrali smo da je dobro da otvaranje sezone bude nakon pravoslavnog Božića“, rekla je za Matić za RTS i dodala da je bilo mnogo načina da se skijašima objasni na koji način moraju da se zaštite u cilju sprečavanja zaraze korona virusom.

Ona je navela da o početku skijaške sezone odlučuje Javno preduzeće „Skijališta Srbije“.

Tatjana Matić Foto:TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

„Ako me pitate da li su slike sa Kopaonika dobre, naravno da nisu. Naprotiv, smatramo da su kontraproduktivne i da je bilo mnogo načina da se građanima koji su želeli da skijaju objasni na koji način moraju da se zaštite“, istakla je Matić, gocoreći o gužvama koje su se stvorile na početku skijaške sezone.

Ona je rekla da razume preduzeća kojima je važan što veći broj turista, ali je naglasila da to ne može da opravda neodgovorno ponašanje ni građana ni javnih preduzeća.

„Mislimo da je to pitanje samo organizacije koja nije toliko komplikovana“, kaže Matić.

Ona je navela da su „Skijališta Srbije“ mnogo uradila kada je reč o rezervaciji i prodaji ski-pasova i da je dosta toga digitalizovano, kako bi bilo što manje fizičkog kontakta.

Matić je ukazala da skijanje kao sport ne može širiti koronu, ali da ponašanje ljudi nakon silaska sa staze može.

„Privreda mora da shvati da je ovo trenutak u kojem smo svi na istiom zadatku. Pokušavamo kroz različite mere da pomognemo privredi da preživi, ali odgovornost se mora preuzeti“, rekla je Matić.

Ona je istakla da Ministarstvo nije za to da se zatvori sezona, ali da popunjenost hotela mora da se ograniči na maksimalno 50 odsto kapaciteta.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar