Foto:Nova.rs

Počeo je Ski opening na Kopaoniku. Dosta skromno, jer snega uopšte nema na ovoj planini, pa su sistemi za osnežavanje morali da rade danonoćno, kako bi bar jednu stazu osposobili i privukli skijaše.

I uspeli su u tome. Nenajavljeno i u doba epidemije koronavirusa, uspeli su već prvog dana da privuku jedan broj skijaša. Ne kao ranijih godina, ali ne možemo reći da ih nije bilo. A slike iz podnožja Karaman grebena to i pokazuju.

Vetrovito vreme nateralo je mnoge da umesto na terasi nekog od obližnjih restorana, odmor između skijanja provedu unutra, pa su zato bašte kafića izledale dosta skromno.

Ali, cene su bile daleko od toga. Tačnije, ostale su prepoznatljiv znak najpoznatijeg zimskog centra u okruženju.

Pročitaj i:

S obzirom na to da je prvog dana Ski openinga, korišćenje žičare bilo besplatno, a narednih će karta koštati u pola cene, primetno je da su to mnogi želeli da iskoriste. Inače, dnevna cena ski pasa će vas ove zime koštati 3.300 dinara. Ukoliko idete sa porodicom i decom, onda postoji mogućnost kupovine porodične karte, a u zavisnosti od toga koliko dana ostajete i koliko su deca stara. Računice su šarenolike.

Ali, iako su mnogi pomislili da bi možda ove godine ugostitelji mogli da izađu u susret gostima i da zbog toga što jer skijaška sezona zbog epidemije koronavirusa dovedena u pitanje, prilagodili i cene, ipak se to nije dogodilo.

Cene na Kopaoniku

Espreso 200 – 240

Nescafe 260 – 280

Čaj 200 – 220

Kuvano vino (čaša) 280 – 340

Sokovi 260 – 420 (ceđeni)

Voda 200 – 220

Porcija palačinki 310 – 350

Pice 1.000

Paste 1.000

Burger 900

Salate 280 – 380

Jaja sa šunkom 350 – 480

Čaša jogurta 120

Sendviči 410 – 450

Pileći medaljoni 1.500 – 1.700

Svinjski file 1.500 – 1.600

Krompir sa kajmakom 800

Ukoliko idete na skijanje bez opreme, i želite da je rentirate, cene su sledeće:

Komplet za vikend (odrasli) 3.200 – 7.400

Komplet za vikend (deca) 2.300 – 3.300

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare