Foto: Nova.rs

Na Kopaoniku je zvanično počela sezona skijanja. Iako iz Skijališta Srbije nisu zvanično najavili, ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopaoniku počela je danas, i trajaće do 6. decembra.

Na društvenim mrežama su se danima unazad širile informacije o tome da će skijanja najverovatnije biti.

Naime, s obzirom da prirodnog snega na Kopaoniku nema, još od početka nedelje sistem za proizvodnju veštačkog snega je konstantno radio, i bilo je jasno da se sprema otvaranje skijaške sezone.

Prvog dana nove sezone skijanje je bilo besplatno. Naredna dva dana u ovom skijalištu važiće popust od 50 posto na cenu ski karata, a dnevni ski pas iznosi 3.300 dinara. Zbog toga što je funkciji samo jedna žičara, celog dana su se stvarile gužve u podnožju. A skijaši baš i nisu marili za distancu.

Pročitajte još:

„Mislim da je moglo malo bolje da se organizuje. Ima dosta ljudi koji čekaju da se popnu na vrh“, kaže Marko iz Novog Sada koji svake godine dolazi na Ski opening.

Iako su iz Skijališta Srbije postavili tablu na kojoj piše da je potrebno držati rastojanje, a redari upozoravali skijaše da je poštuju, skijaši kao da nisu puno pažnje obraćali.

„Napolju smo. Imamo i maske. Ne brinem se“, kaže jedan od skijaša.

*

Foto: Nova.rs

A na stazi koja pripada žičari Karaman greben, nalazi se oko 30 centimetara utabanog snega. Pored ove staze, pripremaju se i staze uz žičare Pančićev vrh, Krst, Malo jezero i Mašinac.

Iako su na društvenim mrežama kružile informacije da će za boravak u hotelu biti potreban negativan PCR, vlasnici hotela na Kopaoniku su to demantovali.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram