Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova

Kružni tok kod Brankovog mosta, zajedno sa novim kružnim tokom u Vladimira Popovića su ništa drugo do saobraćajna infrastruktura zarad širenja Beograda na vodi, rekao je Đorđe Miketić.

Miketić je rekao da je struka upozoravala da će kružni tok dodatno usporiti saobraćaj i napraviti neverovatne gužve „međutim Beogradska vlast ima druge planove, u koje nisu uključeni interesi građana niti mišljenje struke“, naveo je.

„Nemački paviljon, koji je u okviru logora Sajmište bio sabirni centar za žrtve logora, a nalazio se tik uz novi kružni tok, varvarski je srušen zarad „oslobađanja“ parcela za nove zgrade njihovog kriminalnog projekta. Kako su nacisti „oslobađali“ Beograd od Srba, Jevreja, Roma i antifašista, tako danas ova vlast „oslobađa“ parcele gazeći sopstvenu istoriju pa čak i masovnu grobnicu za koju se veruje da se nalazi ispod nemačkog paviljona“, objasnio je Miketić.

On dodaje da je obrušenje Starog savskog mosta takođe u cilju širenja Beograda na vodi „jer je ideja da nova ‘ulepšana’ kontrukcija mosta lakše spoji dva dela njihovog privatnog projekta, sa desne i leve obale Save. Interes građana se niti razmatra niti postoji“, kaže političar.

Pročitajte još:

Dodao je da je zato odbrana tramvajskog mosta izuzetno važna, jer time, kako kaže, ne čuvamo samo most i šest linija javnog prevoza koji prevezu 15% ukupnog prekorečnog saobraćaja, već odbranom mosta zaustavljamo metastaziranje ovog urbanističkog kancera na druge delove grada.

„Odbrana mosta je poslednja brana daljoj privatizaciji grada i obala, ali i sprečavanje apsolutnog kolapsa koji nam se sprema. Pozivamo sve građane da se priključe inicijativi ‘Most ostaje’ koju vode združene inicijative i pokreti (ZIP)“, izneo je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare