Mediji prekidom programa obeležili minut ćutanja za žrtve iz „Ribnikara“ Foto:printscreen TV

Mediji u Srbiji su u 8.41 prekidom programa obeležili minut ćutanja kao sećanje na žrtve masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Pre tačno godinu dana maloletni K.K. ubio je u školi deset osoba, devetoro dece i čuvara, a ranio nekoliko učenika i nastavnicu istorije.

U masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo 3. maja 2023. godine u 8.41 ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

Za danas je organizovan program „Buđenje“, koji treba da označi početak višeslojnog procesa memorizacije, saopštio je Multidisciplinarni tim za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve.

PROČITAJTE JOŠ:

On je počeo u 8.40 u Ulici Kralja Milutina 10, gde je izvršeno masovno ubistvo.

Tu su se okupile porodice ubijenih, rođaci, prijatelji i građani koji žele da iskažu solidarnost i empatiju.

Godišnjica tragedije u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Tačno u 8:41 tog 3. maja 2023. godine počela je pucnjava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ gde je nastradalo devetoro dece i čuvar.

Sve televizije prekinule su program u znak sećanja na žrtve u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Na crnoj pozadini na svim televizijama ceo minut stajalo je „Pamtimo 3. i 4. maj 2023“.

Godišnjica tragedije u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

U 8.41 ispred škole čule su se sirene za uzbunu koje su trajale minut. Ljudi su u suzama i jedino šta se čuju jesu jecaji i kapljice kiše koja pada.

Prekid programa u znak sećanja na žrtve masakra u Mladenovcu

Sutra veče u 22:32, takođe, će se prekinuti svi programi, u znak sećanja na žrtve masakra u selima u okolini Mladenovca – Dubona i Malo Orašje.

Pre godinu dana, 4. maja uveče Uroš Blažić je ubio devet, a ranio 12 osoba.

U Malom Orašju ubijeni su Nikola Milić (15), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25), dok su u Duboni ubijeni Milan Panić (22) i njegova sestra Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović.

BONUS VIDEO: Nastavljen parnični postupak u slučaju „Ribnikara“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar