Građani koji stanuju u Žarkovu, tačnije u Zorinoj ulici 21. svakodnevno se bore sa nesnosnim smradom. Njihov komšija, koji je ostao bez roditelja dovlači smeće i skladišti ga u stanu poslednjih šest meseci.

Pored nesnosnog smrada, zgradom su se razmilele bube, miševi i pacovi.

„Ovo se dešava u Žarkovu u Zorinoj ulici br.21 obraćali smo se opštini, socijalnoj službi, komunalnoj policiji, komunalnoj inspekciji i to više puta od svih isti odgovor da nije u njihovoj nadležnosti. Živimo sa miševima, pacovima, bubašvabama i mravima već jako dug period. Stanari su se organizovali da se izbaci đubre iz stana. Čovek spava na đubretu, stan je pun svega i svačega. Od nepodnošljivog smrada ne može se disati i boravi na terasama, prozore ne možemo da otvorimo. Najgora stvar od svega je sto čovek koji tu živi pušač i vrlo lako sve moze da se zapali. Molimo vas ako možete bilo kako da nam se pomogne“, požalila nam se uznemirena čitateljka koja je želela da ostane anonimna.

Foto; Miloš Lončar/Nova.rs

Nakon priloženih dokaza u vidu fotografija i video zapisa, odlučili smo da kontaktiramo ženu koja stanuje u zgradi na istom spratu gde i komšija koji skladišti smeće. Žena je bila uznemirena, i rekla nam je sve šta se dešavalo nekoliko dana unazad.

„Mi se jako plašimo, njemu kada je preminula majka on je ostao sam i tada je sve počelo. On već punih šest meseci skladišti sve u stanu, to je ljudi moji smrad neverovatan. Mi smo platili da se sve očisti, kontaktirali smo sve službe, ali svuda su nam vrata zatvorena jer svi kažu isto, da nisu nadležni. Kada sam pozvala opštinu, žene koja se javila mi je rekla da je ovaj slučaj za Centar za socijalni rad, ali i oni kažu da to nije nihova nadležnost. Sada nam je još gore, jer kada smo sklonili svo đubre, preko 100 džakova oseća se još više, jer je komšija mokrio u flaše i vršio nuždu gde ne treba. Mi smo mu u jednom trenutku zavrnui vodu, a on nema inače ni struju zbog duga, morali smo to da uradimo jer komšije koje žive ispod njega imaju veliki problem, sve im kaplje, a njega to nije zanimalo. I kada je imao vodu, situaija je bila ista, da naglasim da od momenta skupljanja đubreta do zavrtanja vode je prošlo neko vreme, nismo to uradili pre nego što se stvorio problem“, priča komšinica.

Foto; Miloš Lončar/Nova.rs

Susret sa komšijom oči u oči nije očekivala, ali se iznenadila šta joj je sve rekao.

„Srela sam ga na hodniku i poželela da razgovaramo malo, bio mi je strah ali sam morala. Pitala sam ga šta se dešava, a on mi je rekao da je svestan da se malo zapustio, da radi kao programer i da će skupiti novac da plati struju. Znate kako, on je jako slab, ruke i noge mu se tresu a kolena mu klecaju, priča jako čudno i ne povezano, mislim da mu je potrebna stručna pomoć. Htela sam da ga pitam i zbog čega mokri u flašu, ali mi je bilo neprijatno. Ja trenutno idem na veštačku oplodnju, i pazim jako na sebe, a udišem ovde razne miriše i živim sa miševima. Nadam se da će mu neko pomoći“, rekla nam je komšinica.

Bonus video: Divlja deponija u Krnjači

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare