Foto: Zoran Lončarević, Facebook/Cрђан Крунић

Napadi na episkopa diseldorfskog i cele Nemačke ne jenjavaju od njegovog poslednjeg pojavljivanja u javnosti, a jednu od najbrutalnijih pretnji uputio je Srđan Krunić, nekadašnji pomoćnik sveštenika Vladimira Vukašinovića, a danas čtec u manastiru Vavedenje. On je je preko društvene mreže Fejsbuk uputio pretnje vladiki Grigoriju Duriću, poručujući mu da je "izdajnik i neprijatelj Crkve" i da će zbog toga biti likvidiran.

Krunić je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da „treba iskoristiti Vučićeve legalne vlastodržačke interese” kako bi se “raskrvarili neprijatelji Crkve”.

“Treba samo da ga što više iskoristimo da raskrvarimo neprijatelje Crkve i likvidiramo izdajnike u našim redovima – prvo kurvara i kriminalca, nemačkog vladiku Grigorija Durića”, poručio je on.

Foto: Facebook/Срђан Крунић

Prema saznanjima Nova.rs, Krunić je ranije bio pomoćnik (čtec) sveštenika Vladimira Vukašinovića, koji je inače i prodekan na Bogoslovskom fakultetu, da bi zatim prešao u manastir Vavedenje(Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija), gde i danas pomaže tokom bogosluženja.

Pored toga, pomenuti je zaposlen i kao kolumnista na nekoliko portala na kojima se veličaju sveštenici i vladike bliske vlastima, dok se oni koji su nasuprot režimu predstavljaju kao „rušitelji jedinstva Srpske pravoslavne crkve“.

Foto: Facebook/Срђан Крунић

Krunić je od ranije poznat javnosti kao član pokreta „1389“. Naime, on je u martu 2011. osuđen na 15 dana zatvora, jer je zajedno sa nekoliko pripadnika ove ekstremno-desničarske organizacije organizovao protest ispred televizije B92.

Pročitajte još...

Kako se tada navodili mediji, Krunić i ostali članovi „1389“ su tom prilikom razvili transparent sa nacističkim kukastim krstom, da bi nakon odbijanja da poslušaju policiju i da se raziđu, s obizrom na to da skup nije bio privljen, njih 17 bilo privedeno.

Vladika Grigorije se u poslednijh nekoliko dana našao na udaru provladinih tabloida, a osmišljeni i spotovi na kojima je Grigorije predstavljen kao čovek koji je želeo da sahrani živog patrijarha Pavla, uz optužbe da deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države.

Grigorije o napadima: Kad vas klevetaju hoće da vas slome

Tokom besede na nedeljnoj liturgiji, koja je održana u hramu Svetog Save u Diseldorfu, episkop Grigorije se osvrnuo i napade kojima je izložen gotovo mesec dana, poručujući okupljenim vernicima da na njih ne treba nikako izvraćati i da uvek treba imati na umu da je “ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće”.

Vladika Grigorije Foto:Screenshot/Youtube/ЕПАРХИЈА ДИСЕЛДОРФСКА И НЕМАЧКА

„Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio. Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre… Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojmo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom”, istakao je Grigorije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare