Foto: Privatna arhiva

Srđan Krunić, nekadašnji pomoćnik sveštenika Vladimira Vukašinovića, a danas čtec u manastiru Vavedenje, uputio je preko društvene mreže Fejsbuk pretnje vladiki Grigoriju Duriću, poručujući mu da je "izdajnik i neprijatelj Crkve" i da će zbog toga biti likvidiran.

Napadi na episkopa diseldorfskog i cele Nemačke ne jenjavaju od njegovog poslednjeg pojavljivanja u javnosti, te su tako, uz natpise državnih tabloida, osmišljeni i spotovi na kojima je Grigorije predstavljen kao čovek koji je želeo da sahrani živog patrijarha Pavla, uz optužbe da deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države.

Međutim, pomoćnik u manastiru Vavedenje (Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija) je otišao korak dalje, navodeći da treba iskoristiti „Vučićeve legalne vlastodržačke interese“ kako bi se „raskrvarili neprijatelji Crkve“.

Foto: Facebook/Срђан Крунић

„Treba samo da ga što više iskoristimo da raskrvarimo neprijatelje Crkve i likvidiramo izdajnike u našim redovima – prvo kurvara i kriminalca, nemačkog vladiku Grigorija Durića“, napisao je on, između ostalog, na Fejsbuku.

Foto: Facebook/Срђан Крунић

Gajić: Sledi krivična prijava protiv Kurnića za ugrožavanje sigurnosti Grigorija

Reagujući na najnovije pretnje upućene njegovom klijentu, pravni zastupnik vladike Grigorija, Vladimir Gajić, za Nova.rs poručuje da će krivična prijava, koju planira da u toku dana dostavi tužiocu za visokotehnološki kriminal Branku Stamenkoviću, obuhvatiti i Krunićevu poruku.

Vladimir Gajic
Vladimir Gajić Foto:FoNet/Zoran Mrđa

„Ovo su izjave u kojima on otvoreno preti vladiki Grigoriju i nema nikakve sumnje da je neophodno da tužilaštvo protiv Krunića preuzme odgovarajuće mere“, rekao je on za naš portal, napominjući da pretnje, iako su veoma opasne, ne mogu da utiču na stavove vladike.

„Grigorije je jaka ličnost, stoga oni nemaju šanse da ga uplaše ili da poremete njegova uverenja i veru. Čini se da sa kampanja protiv njega pojačava kako se približava datum izbora novog patrijarha“, istakao je Gajić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare