Ivana Gordić Perc, novinarka Voice, Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra, ovogdišnja je dobitnica nagrade „Katarina Preradović“ za profesionalni integritet i izuzetnost.

Dodela nagrade na Dorćol Placu započeta je minutom ćutanja u čast Veselina Simonovića, direktora i glavnog urednika portala Nova.rs, koji je preminuo u maju ove godine.

Stevan Dojčinović i Ivana Gordić Perc Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gordić Perc je dodeljena nagrada za otkriće radnog logora, najvećeg u Evropi, u Zrenjaninu. Zahvaljujući njenom otkriću, vijetnamski radnici Ling Longa bili su spašeni, a ostvaren je i značajan pomak u društvu, u razumevanju borbe za pravo na dostojanstvo svih ljudi.

Ivana Gordić Perc dobitnica nagrade Katarina Preradović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, Fondacija „Katarina Preradović“ po šesti put dodelila je godišnju nagradu za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standard, profesionalni integritet i izuzetnost u znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015), izuzetnu i plemenitu novinarku i urednicu Blica i nedeljnika NIN, koja je dosledno tragala za istinom, hrabro prkoseći konstantnim političkim, kriminalnim i tajkunskim pritiscima.

BONUS VIDEO Linglong pod lupom Evrope – gosti Ranka Savić i Ivana Gordić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar