Foto: Nova.rs

Učenici Gimnazije iz Kraljeva, predvođeni profesorkom engleskog, započeli su akciju prikupljanja novca za decu kojima je potrebno lečenje. Posle prve predstave izvedene u Kraljevačkom pozorištu, sakupili su 90 hiljada dinara. I nastavljaju svake nedelje.

Dramska sekcija Gimnazije iz Kraljeva pripremala je ove školske godine humanitarnu predstavu „Siromašni Romeo“, rađenu po tekstu dramskog pisca Todeta Nikoletića.

Foto: Nova.rs

„Ideja je bila da se skupi novac kako bi se pomoglo deci kojima su potrebna finansijska sredstva za lečenje“, kaže Ana Tošić, nastavnica engleskog jezika u Gimnaziji.

Učenici odeljenja III/5 društveno-jezičkog smera su premijerno predstavu izveli 17. maja u Kraljevačkom pozorištu i tada skupili oko 90 hiljada dinara za lečenje četvorogodišnjeg Rastka Perića koji boluje od cerebralne paralize.

Predstava je ponovo na repertoaru Kraljevačkog pozorišta 16. juna u 20 sati, a ovoga puta novac se skuplja za jedanaestogodišnju Juliju Ćuković, devojčicu koja je rođena sa Apertovim sindromom.

BONUS VIDEO: Protest „Srbija protiv nasilja“ u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar