Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na Savskom nasipu građani su večeras založili vatru, a na to je reagovao komunalni policajac i pozvao vatrogasce.

Oko 50 građana i danas poslepodne protestuju u bloku 70 i pokušavaju da spreči radove na Savskom nasipu.

Vatrogasci ne mogu da priđu lokaciji kako bi intervenisali zbog zapaljene vatre jer je parkiran kamion za zaštitnom metalnom ogradom koju su radnici dovezli u nameri da ograde mesto na kom bi trebalo da budu izvođeni radovi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ali građani i poslanici su se popeli na taj kamion i blokirali radove.

Kako javlja reporter FoNeta, građani su blokirali istovar gradilišne metalne ograde iz kamiona i rad bagera u bloku 45, a zatim se kamion sa metalnom ogradom odvezao do bloka 70, gde druga grupa građana takođe sprečava radove.

Na Savskom keju prisutna je policija i komunalna milicija, kao i predstavnici Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke.

Narodni poslanici Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Biljana Đorđević, Đorđe Miketić i Aleksandar Jovanović Ćuta pridružili su se danas građanima koji u novobeogradskom Bloku 70 pokušavaju da zaustave nastavak, kako tvrde, nelegalnih radova na prekopavanju Savskog nasipa.

U jednom trenutku je bilo i napeto, kada je Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao da se probije između pripadnika policije i dođe do kamiona koji je dovezao delove za zaštitnu ogradu za gradilište.

Celog dana bilo je napeto i građani kažu da neće odustati od borbe.

Građani su pozvani da i sutra brane nasip u savskim blokovima.

„Subota 25. mart u 11h, u bloku 70 i 45, okupiće se građani koji su zabrinuti za svoju bezbednost zbog krsenja zakona i BUŠENJA nasipa“, objavljeno je na Fejsbuk stranici „Blok 70 – Zajednička akcija“.

BONUS VIDEO: Demonstranti na Savskom nasipu odlučili da skuvaju kotlić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare