Foto: Lazar Novaković

Za novogodišnji festival “Zimska čarolija” Grad Kragujevac iznajmio je ukrase, klizalište i koncertnu binu, a sve to građane Kragujevca koštaće oko 20 miliona dinara, piše gradski portal Pressek.

“Zimska čarolija” na trgovima Vojvode Radomira Putnika i Svetog Đorđa koštaće Kragujevčane 19.790.000 dinara bez PDV-a, odnosno oko 169.000 evra.

Portal Pressek piše da je to cena koju će platiti preduzeće “Šumadija sajam” za iznajmljivanje i postavljanje klizališta i novogodišnjih ukrasa na dva trga, kao i bine za koncerte.

Foto: Lazar Novaković

Preduzeće koje je inače u vlasništvu grada sklopilo je ugovor o iznajmljivanju opreme sa preduzetnikom iz Kragujevca Vladanom Adamovićem, odnosno njegovom radnjom “AA Craft audio”.

Foto: Lazar Novaković

Poređenja radi, prošle godine je za iznajmljivanje klizališta SPD “Radnički” angažovao firmu “Gemtehnik” iz Beograda, a vrednost ugovora bila je 3,2 miliona dinara sa PDV-om.

“Šumadija sajam” se, inače, delom finansira iz gradskog budžeta, pa će tako ove godine dobiti subvencije u visini od 58.310.000 dinara.

Foto: Lazar Novaković

Brojne manifestacije i koncerti u okviru “Zimske čarolije” u Kragujevcu trajaće do 31. januara.

Doček 2023. godine bio bez ukrasa i u mraku

Podsetimo, Gradska uprava Kragujevca prošle godine donela je odluku da ne postavlja novogodišnju dekorativnu rasvetu, a povod za to bile su preporuke Vlade Srbije za uštedu električne energije.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevac je među privim gradovima prihvatio tu preporuku, pa je u gradu mesecima bila isključena svaka druga svetiljka javnog osvetljenja na ulicama i bulevarima, a dekorativno osvetljenje na fasadama javnih objekata i spomenika bilo je ograničeno na četiri sata.

BONUS VIDEO: Počelo postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar