Dojenje, Zadovoljna.rs
Foto: Shutterstock

Festival dojenja, 14. po redu, biće održan 11. aprila u Dečjem kulturnom centru u Beogradu od 13 do 18 sati pod novim imenom - NjamNjam festival, saopštili su danas organizatori.

Učešće je besplatno i za žene iz Beograda, koje će festival pratiti uživo, i za trudnice i mame iz cele Srbije, okruženja i dijaspore za koje je obezbeđen direktan prenos posredstvom Jutjub kanala Dečjeg sajta.

Pored sertifikovane savetnice za dojenje, koja će održati dva interaktivna predavanja o dojenju, učesnice u okviru Zdravstvenog panela očekuju ginekolog-akušer, neonatolog, psihijatar, patronažna sestra i savetnica za podršku dojenju.

Od njih će trudnice naučiti kako da uživaju u drugom stanju, kako da se pripreme za porođaj, zašto ne treba da insistiraju na carskom rezu, šta da rade ako je beba previše mala ili slaba da bi sisala i kako da preduprede ragade i mastitis.

Buduće majke će čuti kada i kako da se izmlazavaju, kako da podstaknu laktaciju, zašto je važno da beba primi sve predviđene vakcine, kako se prepoznaje postporođajna depresija, šta bebi, ali i roditeljima znači kontakt „koža na kožu“.

Učešće je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta prijava obavezna.

BONUS VIDEO Počinje nedelja podizanja svesti o dojenju: Zašto je važno dojiti bebu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar