Dubravka Đedović Handanović sednica Skupštine Srbije Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Cela uprava ETF na čelu sa dekanom Dejanom Gvozidćem podnela ostavku zbog pritisaka da se izjasne o kopanju litijuma, a koji su, kako navodi izvor Nova.rs, stigli iz Ministarstva nauke. Na sednici Skupštine Srbije o tome je govorila ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović.

„Ko je vršio pritisak da se izjasni institucija koja nije nadležna? Možda isti oni koji citiraju ginekologe i glumce kada je u pitanju projekat litijuma. Država sigurno nije vršila nikakve pritiske, niti će vršiti. Država, zaprvao, poziva na dijalog i to potvrđujemo našim prisustvom ovde, a da nema predstavnika vladajućih stranaka vi ne biste imali ni kvorum“, rekla je Đedović Handanović.

Podsećamo, uprava Elektrotehničkog fakulteta podnela je ostavku danas na početku sednice na kojoj je Nastavno-naučno veće ovog fakulteta trebalo da se izjasni o projektu „Jadar“. Kako saznaje Nova.rs, nedavno je u ovu visokoškolsku ustanovu stigao zahtev iz Ministarstva nauke da se zbog svoje stručnosti odrede prema projektu „Jadar“.

„Prodekani i ja podnosimo neopozivu ostavku“, rekao je dekan Elektrotehničkog fakulteta dr Dejan Gvozdić na početku sednice Naučno-nastavnog veća, na kojoj je danas trebalo da se raspravlja o stavu te visokoškolske sutanove o rudarenju litijuma.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare