Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

"Gradski doček Nove 2024. godine" počeo je na Trgu republike nastupom di-džej Mihajla nešto posle 21.00 sati.

Na platou Trga republike se okupilo oko hiljadu, uglavnom mladih ljudi, a novi gosti stalno pristižu i ulaze na neki od ulaza na Trg, oko kojeg je postavljena improvizovana ograda.

Obezbeđenje veoma pažljivo pregleda sve rance i torbe, a reporteru Bete su rekli da je to uobičajena bezbednosna procedura na ovakvim događajima.

Ulice oko Trga republike i Kneza Mihajlove su pune ljudi. Mogu se videti i mladi i stari, roditelji sa decom, mnogobrojni stranci. Svi kafići u centru grada rade i puni su, pogotvo oni u najužem centru grada, oko Knez Mihajlove ulice i Obilićevog venca.

U Ulici kneza Mihajla je reka ljudi, a rade i novogodišnji kiosci gde građani mogu kupiti nešto da pojedu i popiju.

Iz policije su za agenciju Beta rekli da do sada nije bilo nikakvi incidenata.

Inače, oko Trga republike dežuraju i dve ekipe Hitne pomoći.

Zbog dočeka Nove godine na Trgu republike izmenjen je i režim saobraćaja. Trolejbusi voze samo do Slavije, a za saobraćaj su zatvorene Terazije, deo Francuske ulice, Vasina i deo Trga do raskrsnice sa Makedonskom i Dečanskom.

Nakon di-džej Mihajla, na ovoj lokaciji će nastupiti pevačice Milica Todorović, Anđela Ignjatović „Breskvica” i Sandra Prodanović, kao i orkestar Endžija Mavrića.

Vatrometa na Trgu republike u ponoć neće biti, s obzirom na to da je usvojen predlog mnogih udruženja za zaštitu životinja da sredstva namenjena za vatromet budu uplaćena „Zoo higijeni“ za izgradnju nove hirurške ambulante u Resniku.

Ipak, vatromet će biti organizovan sa Kule Beograd u Beogradu na vodi, gde se, na Promenadi, takođe organizovano dočekuje 2024. godina.

Na ovoj lokaciji program koji nosi naziv „Novogodišnji spektakl sa kule“ će otvoriti grupa Frajle.

Nakon njih će nastupiti pevačica Sara Jovanović, kao i trubač Dejan Petrović sa Big Band-om.

Prema „izveštajima“ Beograđana na društvenim mrežama, u prvim satima novogodišnjeg dočeka primetna je značajno manja upotreba petardi i pirotehnike na centralnim gradskim ulicama.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare