Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu ptica Foto:N

Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu ptica, povodom novog slučaja trovanja ptica u blizini Bačkog Petrovca za N1 kaže da bi, kada bi se poštovao zakon i neko završio tri godine u zatvoru, to bila jasna poruka onima koji se late otrova da to ne čine.

On je naglasio da trovači kod nas mogu mirno da spavaju jer ne postoji efikasan sistem koji će ih kazniti.

Knežević za Dan uživo N1 navodi da postoje sporadični slučajevi da je neko finansijski kažnjen za to delo jer sud najčešće pribegava oportunitetu, ali da je zapravo tu adekvatna zatvorska kazna.

„Ne tražimo ništa dodatno, tražimo da budu kažnjeni adekvatno zločinci koji su počinili“, kaže.

Podseća da su juče otkrili novi slučaj trovanja ptica, a da nije prošlo ni sedam dana od vesti da je otrovan orao krstaš koji se nalazi na nacionalnim simbolima i to još na Dan zaštite prirode.

„Nadali smo se da je to dovoljna poruka da se stvori slika o vrstama koje su na ivici opstanka, jedinkama koje se mogu prebrojati na prste, ali mi ne radimo ništa na tome“, rekao je Knežević.

On ističe da je za članove društva kao hladan tuš odjeknula nova vest šta je sve juče stradalo. U pitanju su jedan orao belorepan, šest mišara, tri eje močvarice i četiri gavrana.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Roda Đura nije uspeo da poleti, pa je ostao da zimuje u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar