Aerodrom Nikola Tesla Beograd Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Štetan koncesioni ugovor sa Vansijem za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu postao je još nepovoljniji za Srbiju, pošto ga je tehnička vlada tajnom odlukom u januaru ove godine produžila na 26 godina i 6 meseci, i to zbog posledica kovida, izjavio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

„Nije postojao nijedan poslovni, ni strateški razlog, da Srbija prepusti upravljanje i razvoj aerodroma strancima, a rezultati francuskog partnera to najbolje potvrđuju. Do dolaska Vansija, beogradski aerodrom je ostvarivao dobit od 33 miliona evra, a u 2023. godini ostvario je gubitak od 7 miliona evra, uprkos značajnom rastu broja putnika“, dodao je Nikezić u pisanoj izjavi.

On je naglasio da je sve što je do sada urađeno na beogradskom aerodromu, Srbija je mogla i samostalno da realizuje.

„Pošto Vansi investicije finansira iz kredita, a verovatno bi izbegli kašnjenja, gužve i haos na aerodromu, o čemu svedoče putnici iz celog sveta. I umesto da, nakon ovih poražavajućih rezultata, pokuša da raskine ili skrati ugovor sa Vansijem, Vlada izmišlja razloge da ga još dodatno produži. Na štetu radnika, putnika i države Srbije“, rekao je Nikezić.

BONUS VIDEO Dok čekamo metro i novu autobusku stanicu: Do aerodroma možemo novom 607 linijom gradskog prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare