Foto: Milos Tesic/ATAImages

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) izjavila da očekuje da privredni rast do kraja ove godine bude 2,5 odsto, a inflacija osam odsto.

Na sednici je ocenjeno da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine od 0,7 odsto bolji od očekivanog, saopštila je Vlada Srbije.

„Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda“, istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Ona je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o turizmu premijerka je naglasila da na tu oblast može direktno da se utiče i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako u posetama domaćih, tako i stranih turista. Brnabić je istakla važnost promocije Srbije i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.

BONUS VIDEO: Aleksa Dokić i Jovan Ristić: Zašto su srpski proizvodi jeftiniji u Bosni i Hercegovini?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare