Mila Popović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradska vlast u razmaku od samo deset dana raspisala je dva tendera za promociju javnog prevoza u Beogradu za filmove i vizuale u ukupnoj vrednosti od preko milion evra, a Mila Popović ispred Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navodi da je istovremeno poništen tender za kupovinu novih trolejbusa - jer je procena vrednosti bila loša.

„Škoda“ je bila jedina kompanija koja se javila na pomenuti tender.

„Postupak za kupovinu tramvaja, koji su najavljeni još pre više od godinu dana, arhiviran je u Vesićevoj fioci zaborava“, navodi Popovićeva.

Ona ističe da će uslovi u kojima će se građani voziti gradskim prevozom i dalje biti vrlo loše.

„Dakle, građani će i dalje da se voze rasklimanim autobusima bez klime, čekati na prepune tramvaje i trolejbuse, ali valjda treba da im bude toplo oko srca ako vide vizual dživdžana ili neko drugo ‘modernije’ rešenje, a ta toplina ‘ima da košta, koliko košta – gala’. Gradska vlast možda želi da stvori virtuelnu stvarnost videima po principu verujte više nama, nego sebi, jer je nesposobna i nezainteresovana za bilo šta drugo“, kaže Popovićeva.

Unapređenje postojećeg prevoza je ključ – smatra Popovićeva i dodaje da će prevoz u Beogradu biti korišćen onda kad dostigne određeni nivo.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre promocije javnog prevoza, potrebno je unaprediti onaj njegov deo koji ljudi mogu da vide i osete – da vozila budu čista, bezbedna, klimatizovana i kvalitetna. Kada gradski prevoz dođe do tog nivoa, Beograđani će ga koristiti više, jer će im biti mnogo lakše i isplativije da se njime kreću po gradu. Do tada, ovakve promocije služe samo za punjenje džepova izabranim učesnicima, bliskim vlasti, dok nam javni gradski prevoz ostaje loš i neefikasan“, zaključuje Popovićeva.
Podsetimo, grad Beograd spreman je da izdvoji još 87 miliona dinara za promociju javnog prevoza, te je raspisao javnu nabavku za „medijski plasman i izradu vizuala za javni prevoz“, preno je portal Nova ekonomija. „Procenjuje se da bi realizacija ove kampanje doprinela značajnom povećanju prihoda od prodaje karata u javnom prevozu, čime bi se omogućila sredstva za unapredjenje kvaliteta usluge javnog prevoza“, piše u projektnom zadatku.
BONUS VIDEO: Mila Popović u timu Vladete Jankovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar