Menjačnica Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Menjačnice u Beogradu prethodnih dana bile su na udaru građana koji su masovno kupovali evre, toliko, da su se u pojedinim trenucima formirali redovi, a u nekim je čak I nestalo ove valute. U jednoj od menjačnica u Bloku 30 na Novom Beogradu, jedna od zaposlenih kaže da je prethodnih dana bilo gužve svakog trenutka, “a sada više nemam ni evre, ni gužvu”, navodi ona.

U menjačnicama na Zelenom Vencu situacija je malo bolja nego prethodnih dana, ali I dalje je potražnja veća nego inače.

“Malo je bolje nego što je bilo u petak I za vikend, trudimo se da svakom našem klijentu izađemo u susret, ali se u pojedinim našim poslovnicama dešavalo da nestane evra, pa su tu morali da donose dodatno, malo se sada primirilo, ali u našim većim menjačnicama I dalje ima puno posla”, navela je jedna od zaposlenih.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa portala Nova.rs prethodnih dana, u patroli Beogradom zaticala je gužve ispred menjačnici, a u nekoliko je I ponestalo istih, ili ih je bilo vrlo malo.

“Imamo ukupno 50 evra u menjačnici, ako vam to nešto znači mogu da vam promenim. Što se dolara tiče nije nikakav, problem, njih ima. Ali što se evra tiče, nema ih puno u poslednjih par dana”, rekla nam je radnica jedne menjačnice u neposrednoj blizini trga Slavija.

Podsetimo, tokom vikenda Narodna banka Srbije je izvršila kontrolu više od 20 menjačnica u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu. U kontrolama je utvrđeno da su menjačnice prilikom formiranja kursa evra poštovale propise kojima je regulisano menjačko poslovanje, odnosno prodajni kurs za evro se kretao u rasponu od 118,50 do 119,08 dinara za jedan evro. Samo četiri menjačnice naplaćivale su proviziju prilikom prodaje evra građanima u iznosu do jedan odsto, rečeno je portalu N1 u NBS.

BONUS VIDEO: Vasić: Krediti i bez stalnog posla – banka prodaje novac, a novca ima dosta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare