Sezona letovanja već je u punom jeku, pa pronalazak aranžmana po pristojnoj ceni može da bude pravi podvig. Za one koji planiraju odmor u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili Grčkoj potražili smo najpovoljnije aranžmane. Po svemu sudeći, apartmani u Crnoj Gori su najpovoljniji, a hoteli u Hrvatskoj su opcija za one sa debljim novčanicima.

Proveravali smo najpovoljnije varijante različitih vrsta aranžmana u Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj, koje su neke od omiljenih letnjih destinacija za turiste iz Srbije.

Naravno, treba naglasiti da smo u obzir uzeli samo smeštaj, u okviru kojeg, u nekim slučajevima, može da se nađe doručak, ali u konačnu računicu za odmor treba svrstati i prevoz, ishranu i ostale troškove.

Grčka

Gerakini je malo mesto na Sitoniji, a upravo tu smo uspeli da pronađemo smeštaj u apartmanu koji se nalazi na šezdesetak metara od plaže. Apartman za dve osobe košta 480 evra, i to za 10 noćenja.

Foto: Nova.rs

Takođe, u mestu Malia, na Kritu, apartman koji je, doduše, skoro kilometar i po udaljen od plaže, dve osobe mogu da iznajme za 490 evra za 11 noćenja.

PROČITAJTE JOŠ

Što se tiče hotela, pronašli smo opciju u kojoj u Atini jednokrevetna soba košta 19 evra po noćenju.

To znači da je u grčkoj prestonici moguće provesti 10 noći za 190 evra. Ipak, tu nije uključen doručak. Sa doručkom, isti vremenski period koštaće 250 evra, odnosno 500 za dve osobe.

Još jedan hotel u Atini takođe trenutno ima ponude za kraj jula, odnosno početak avgusta. U njemu, 11 noćenja za dve osobe koštaju ukupno oko 450 evra. Iako doručak ne ulazi u ponudu, ovo je jedan od retkih hotela na koji smo naišli, a koji svojim gostima nudi besplatan taksi prevoz od aerodroma.

Crna Gora

Poznato je da mladi vole da letuju u Crnoj Gori, posebno Budvi, a jedna turistička agencija, koja je specijalizovana upravo za putovanja za mlade, takozvana „parti putovanja“, nudi letovanje od 10 dana, dakle devet noćenja, sa doručkom i uključenim autobuskim prevozom iz Beograda, za 230 evra.

plaža mogren
Foto: Julija Petrovskaja / Panthermedia / Profimedia

Oni koji ipak ne žele takvo putovanje, već ih zanima nešto mirnije, mogu da letuju u Ulicnju.

Za letovanje od 12 dana, odnosno 11 noćenja, za dve osobe u apartmanu sa sopstvenom kuhinjom, dakle bez obezmeđenog doručka, treba platiti 330 evra.

U apartmanima koji se nalaze na kilometar od plaže, dve osobe mogu da odsedaju 12 dana, dakle 11 noćenja, a to će ih koštati 385 evra.

Foto: Shutterstock

Ko ipak želi da letuje u Ulcinju, ali u hotelu, smeštaj će platiti 400 evra za isti period, 11 noćenja, takođe za dve osobe. Doručak može da se doplati, ali nije deo „originalnog“ paket aranžmana.

Foto: ShutterStock

Postoje i nešto skuplje varijante. Drugi hotel, takođe u Ulcinju, košta 485 evra za 11 noćenja.

Hrvatska

Ko još uvek nije rezervisao letovanje, a želi da otputuje u Hrvatsku, moraće da požuri, jer po povoljnim cenama – smeštaja sve manje. Primera radi, jedan od najpovoljnijih smeštaja u apartmanu nalazi se u Osijeku, a 11 noćenja krajem jula i početkom avgusta košta oko 330 evra – za one kojima na odmoru nije bitno more.

Foto: Shutterstock/Zdravko T

Ko, ipak, želi nešto drugačije, pa planira da poseti Plitvička jezera, može da pronađe smeštaj u apartmanu, moraće to „debelo“ da plati – 950 evra za 11 noćenja za dve osobe.

Kome je more, ipak, najbitnije kada ode na godišnji odmor, neće moći za taj novac da se smesti. Moraće da izdvoji drastično više.

Foto:shutterstock

Primera radi, 11 noćenja za dve osobe, u dvosobnoj sobi hotela u Rovinju koštaće 980 evra.

Za ležaljke još od tri do 180 evra

Cene ležaljki u Grčkoj drastično variraju od mesta do mesta, pa na Tasosu sat vremena iznajmljivanja košta tri evra, u Asprovalti su besplatne ali se plaća piće, a u letovalištu Hanioti ponude idu od osam do 50 evra.

Ležaljka u Nea Kalikrateja Foto: Privatna arhiva; shutterstock

U Crnoj Gori, cene ležaljki sa suncobranom idu od 20, pa do neverovatnih 180 evra.

U Hrvatskoj ležaljke mogu da budu izuzetno povoljne, pa je za njih dovoljno izdvojiti tri evra, ali u nekim slučajevima, cena ide i do 130.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar