Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Udruženje "Moja Srbija" saopštilo je danas da je Vlada Srbije početkom godine odobrila 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, koji su potrošeni za samo mesec dana i pozvalo Vladu i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija da puste u opticaj nove količine vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji za 2022.

„Vrtoglavi rast cena umanjio je vrednost ove subvencije, ali i ta mala podrška ima veliki značaj za podsticanje građana da deo svog odmora provedu u Srbiji“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“.

Kako ističe, time se puni budžet, a mnogi građani koji privređuju u domaćem turizmu prihoduju, preživljavaju, hrane porodice i koliko god mogu investiraju u dodatnu turističku ponudu.

Mnogi ugostitelji danas funkcionišu na rubu opstanka. Krediti koje su tokom prethodnih godina podizali, dok je domaći turizam beležio konstantan rast, sada stižu na naplatu. Smanjenje broja gostiju i manji prihodi za mnoge od njih znače gubitak posla i neizvesnu egzistenciju, upozoravaju iz udruženja.

BONUS VIDEO – Turizam i kriza: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar