Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predstavnici grada Niša najavili su da će fabrika kineske kompanije "Singju" (Xingyu Automotive Lighting Systems), za proizvodnju LED rasvete za automobile, biti otvorena u aprila naredne godine i u njoj će biti zaposleno više od 1.000 ljudi.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Dušan Radivojević podsetio je da se radi o investiciji vrednoj više od 60 miliona evra.

Prema njegovim rečima, građevinski radovi na pogonu kompanije „Singju“ biće završeni u martu, a potom sledi montiranje opreme i u aprilu početak proizvodnje.

Radivojević je rekao da su predstavnici grada i KLERP-a (Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte) već razgovarali sa dva kooperanta kineske kompanije koja su zainteresovana da dođu i otvore svoje pogone u Nišu.

On je podsetio da je „Singju“ svetski lider u proizvodnji led rasvete za automobilsku industriju.

Na danas održanoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog rešenja da se 16,5 hektara zemljišta u vlasništvu grada, na lokaciji na kojoj se već gradi pogon kompanije „Singju“, prenese u javnu svojinu Republike Srbije, što će, kako je rečeno, omogućiti kineskoj kompaniji da dalje širi svoje kapacitete.

Zemljište neće biti otuđeno, rečeno je, već će i dalje biti u režimu javne svojine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar