kredit, banka, novac, keš, pare
Foto: Shutterstock

Ako imate ove stavke banke vas sigurno neće odbiti za kredit. Plus, ponudiće vam i povoljnije uslove od onih u zvaničnoj ponudi.

Koga bankari zapravo pokušavaju da dozovu sa svim onim silnim bilbordima po gradu, reklamama na televiziji i banerima na, gotovo svim, sajtovima?

Odgovor se naravno, sam nameće – pokušavaju da nađu klijente koji će im jednog dana, pošto su videli reklamu, ušetati u filijalu i tamo kupiti kredit kakav banka nudi. Idealno bi bilo, da klijent ne pita ništa već samo da potpiše i sa osmehom na licu izađe iz banke, piše kamatica.com.

To je idealni scenario, a idealni klijent bi bio neko ko sigurno može da vrati pozajmljeni novac. Dakle, neko sa redovnim i dosta dobrim primanjima. Nedavno smo pisali da bi možda i najbolji klijent svake banke bio Zdravko Čolić, ali ne morate biti Zdravko da bi dame uzdisale za vama.

Pročitajte još:

Za vama će sigurno uzdisati one osmehnute dame iza bankarskih šaltera, ako ispunjavate neki od sledećih uslova.

  • Prvi i osnovi uslov da postanete rado viđen gost u bankama i idealan klijent za kupovinu kredita (bilo da su u pitanju keš krediti, krediti za refinansiranje ili stambeni kredit) jeste da nikome ništa ne dugujete, tj. da imate uredan Kreditni biro.
  • Druga stvar: zaposleni u stabilnoj većoj kompaniji (preko 1000 zaposlenih), idealno u preduzeću ili instituciji koju finansira država. Ovo je na drugi način opisana situacija koju nazivamo „siguran posao“, jer je radno mesto sigurno, bez obzira na tržišna kretanja.
  • Treća stvar je da bi najbolje bilo da imate platu preko 80 000 dinara i tri ili više godina radnog staža u istoj firmi.

Ovo su sve stvari koje bi bankari voleli da vide i ovakvom klijentu će gotovo sigurno ponuditi kredit po najpovoljnijim uslovima. Ukoliko imate sve ovo i još malo pregovaračkih sposobnosti, onda ćete proći još jeftinije. Ukoliko vam pregovori nisu jača strana, možete konsultovati Kamatica savetnik koji će vam pomoći da nađete najbolju ponudu kredita koji vi lično možete da dobijete.

BONUS VIDEO: Vasić: Krediti i bez stalnog posla – banka prodaje novac, a novca ima dosta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare