pogrešno nošenje maski
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradska uprava Beograda odustala je od kupovine milion zaštitnih maski protiv korone za koju je već bila i dodelila ugovor vredan 38.600 evra. Kako je pojašnjeno, epidemija jenjava, a potrebno je i štedeti, pa je prestala potreba za kupovinom maski.

Komisija za javnu nabavku je 23. decembra predložila da se obustavi postupak javne nabavke jer postoje razlozi „usled kojih je prestala potreba naručioca za predmetnom nabavkom zbog čega se neće ponavljati u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci“, piše Nova ekonomija.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka navodi se da je u vreme donošenja odluke o sprovođenju postupka javne nabavke epidemija kovida 19 bila intezivna, sa velikim brojem obolelih i preminulih na dnevnom nivou.

Pročitajte još:

„[…] kako je protekom vremena broj zaraženih opao, a smrtnih ishoda više i nema, nesporno je da ne postiji potreba za nabavkom zaštitnih maski, naročito u uslovima povećanje potrebe za smanjenjem troškova i za štednjom“, piše u odluci koju potpisuje gradski sekretar Darko Glavaš.

Podsećanja radi, beogradski Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima dodelio je u septembru ugovor za kupovinu jednokratnih zaštitnih maski vredan 4,54 miliona dinara (38.600 evra).

Tom prilikom je gradska uprava izabrala ponudu kineske kompanije „Leiming CNC Equipment Europe“, a odbila ponudu preduzeća „Niva“ iz Žablja koja je bila 940.000 dinara povoljnija.

Kao razlog za izbor skuplje ponde navedeno je što su ponuđene zelene maske, a Beograd je zahtevao da one budu svetloplave.

BONUS VIDEO Pukao tender za nabavku gradskih vozila,a raspisano dva tendera za promociju prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare