Atlantic gupa Foto:EPA/ANTONIO BAT

Preduzeće Atlantik Štark, iz sastava hrvatske Atlantik grupe, danas je potpisalo ugovor o produžetku saradnje sa Beogradskom arenom i najavila novu investiciju - izgradnju fabrike u Beogradu u kojoj će proizvoditi "smoki".

Predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tadeski je rekao da je „Štark“ izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu Atlantik grupe.

„Danas se ‘Štarkovi’ proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a ‘smoki’ će dobiti i novu fabriku u Ulici Peke Dapčevića. ‘Štark’ je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju“, rekao je Tadeski, navodi se u kompanijskom saopštenju.

On je naveo da će od 2020. do do kraja 2025. godinom ukupne investicije Atlantik grupe iznositi više od 80 miliona evra, a do sada je investirano već pola te sume.

„Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat, ‘Štark arenu’ nije slučajno jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni. Za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlja ljudi, a i nama je to na prvom mestu jer smo najveći korporativni donator sa više od pet miliona evra“, kazao je Tadeski.

Istakao je da je Atlantik grupa donirala i u zemljama regije i na to je ponosan jer je i u doba kovida osigurala punu zaposlenost i isplatila najveću dividendu deoničarima.

„Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni. Verujem u saradnju, iste kulturne i ljudske vrednosti, mir i uvažavanje različitosti, jer imamo zajedničku budućnost i kroz biznis, sport, kulturu, zabavu, humanitarni rad možemo reći da smo ambasadori mira i stvaranja perspektiva budućim generacijama“, rekao je Tedeski.

Potpisivanju ugovora o nastavku saradnje Beogradske arene i Atlantik grupe prisustvovao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran ;Vesić koji je zahvalio toj kompaniji koja je „uvek uz Arenu“, čak i kada je to bilo teško“ i što ;ulaže u Srbiji.

„Nadam se da će ulagati još više. Naročito želim da se zahvalim i na tome što grade novu fabriku u Beogradu i to će biti fabrika smokija. Reč je o srpskom brendu, a zahvaljujući Atlantik grupi, koja je moćna regionalna kompanija, smoki je i balkanski i regionalni brend. Mi ćemo iza njih stati, kao što stajemo iza svakog investitora jer želimo da im pomognemo da što pre realizuju svoje investicije“, rekao je Vesić.

BONUS VIDEO: Zašto je izgradnja muzeja Đorđa Balaševića podelila Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar