Foto:OKSrbije

Vlada Republike Srbije uvećava novčane nagrade namenjene sportistima koji se takmiče za Srbiju u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Ona je to uradila tako što je usvojila izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama za sportiste.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada obrazlaže povećanje željom da se sportistima „pruži dodatna podrška i podstrek za postizanje još boljih rezultata, a koji će doprineti afirmaciji i ugledu naše države u svetu“.

Nagrada za osvojenu zlatnu medalju iznosiće 70.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu 60.000 evra i za bronzanu 50.000 evra.

Iz Vlade poručuju da je to duplo u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012, te da se odnosi na ekipne i pojedinačne sportove, odnosno da jednako važi za olimpijce i paraolimpijce.

Da podsetimo, nagrade za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju bile su 45.000 evra u pojedinačnim i 40.000 evra u ekipnim sportovima.

Osvajači srebrnih medalja tada su dobijali 40.000 evra u pojedinačnim, a 35.000 evra u ekipnim sportovima, dok je za bronzu dobitak umanjen za još po pet hiljada evra.

BONUS VIDEO: Srbija do Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar