Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Novak Đoković će u četvrtfinalu turnira u Adelejdu odmeriti snage sa Denisom Šapovalovim, a taj meč je poslednji na programu u petak na centralnom terenu.

Taj susret neće početi pre 10.30 po srpskom vremenu, te će svi srpski navijači moći da uživaju u četvrtfinalu.  Prenos će moći da prate svi na kanalu Sport klub.

PROČITAJTE JOŠ

Pre toga će biti odigran singl dama, očekuje se da od 09.00 počne duel Ons Žaber i Marte Kostjuk.

Srpski teniser ima dobru istoriju protiv Kanađanina, i na osam duela slavio je čak sedam puta (doduše, i taj jedini put je bila u pitanju egzibicija).

Prvi put su igrali na Australijan openu 2019. godine, kada je Novak slavio sa 6:3, 6:4, 4:6, 6:0. A zanimljivo je i da su poslednji duel odigrali na grend slemu. Pre dve godine je Šapovalov napravio uspeh karijere kada je stigao do polufinala Vimbldona, ali je tu Đoković bio neumoljiv.

Slavio je sa 7:6(3), 7:5, 7:5 i tako još jednom izborio finale.

Šapovalov je jedinu pobedu izborio na egzibiciji u Stuk Parku pet meseci nakon prvog duela, i od tada apsolutno nema rešenje za Đokovića.

„Bio bih veoma srećan da mi Đoković bude mentor jer bi to onda značilo da je prestao da igra. Šalim se – Novak je neverovatan momak. Čak mi je i prišao u svlačionici i uputio mi par reči. To meni mnogo znači jer nije u obavezi da radi takve stvari. Rekao je da zna da mi je teško u ovom trenutku i da je uveren da će moje vreme tek doći“, izjavio je 22-godišnji Denis Šapovalov posle poraza od srpskog tenisera u polufinalu Vimbldona.

„Velika je stvar kada vam neko tako veliki to kaže. Ne mora to da čini – to samo pokazuje kakva je Novak osoba. Imam ogromno poštovanje prema njemu. On je sigurno jedan od najvećih tenisera svih vremena. Neverovatno je čuti takve reči od njega“, ispričao je Kanađanin.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

Šapovalov je prošle godine eksplodirao nakon poraza od Rafaela Nadala na Australijan openu. Otišao je toliko daleko da je prigovarao sudiji u toku meča (kao i Rafa), a onda posle tvrdi da Nadal ima povlašćen tretman. Jedini problem? U to je uvukao i Đokovića.

„Sigurno imaju (povlašćen položaj). Poštujem i cenim sve što su uradili. Ali takođe i navijači… Navijaju između prvog i drugog servisa. Mislim, ja poštujem sve igrače, ali to ne bi smelo da se dešava. Ako ste teniski navijač morate da znate da je obojici igrača naporno. Razumem sav uspeh, ali i vi dajete sve od sebe… Zašto aplaudirate između prvog i drugog servisa? To je nepotrebno“, besneo je mladi Kanađanin.

Zatim je nastavio u istom ritmu.

„Mislim da bi sve moralo da bude mnogo ravnopravnije. Oni su neverovatni, teško ih je pobediti, a ako im date i dodatnu prednost, svaki put je sve teže. Ne želim da oduzmem ništa od toga što su ostvarili, oni su veliki šampioni, legende ovog sporta. Ali kada izađete na teren, mislim da bi trebalo da svi budemo jednaki“, završio je Šapovalov.

Srpski teniser će biti apsolutni favorit i ukoliko ostvari pobedu u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev i Karen Hačanov.

Novak je izgubio samo jedan od poslednjih 21 susreta (Holger Rune u Parizu), izgubio je samo dva u poslednjih 30 susreta i samo tri u poslednjih 40. Zaista brojke kakve se ne pamte, čak i u trenucima velike dominacije jednog tenisera. Naravno, biće onih koji će govoriti da je upisivao pobede na turnirima 250 (Tel Aviv) i 500 (Astana), ali je tu bilo i mastersa i grend slem mečeva, pa ipak retko ko je uspeo da pobedonosno napusti teren nakon susreta sa Đokovićem.

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar