Novak Đoković, Novak Djoković, Žarko Paspalj
Novak Đoković i Žarko Paspalj Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT /Zoran Lončarević

Da li je Novak Đoković najveći sportista svih vremena? Legendarni košarkaš Žarko Paspalj veruje da je promenio istoriju tenisa, ali ostavlja prostor i za druge.

O Noletu kao GOAT za naš portal govorili su slavni srpski sportisti, od fudbala preko košarke, rukometa i vaterpola do odbojke.

Aleksandra Atanasijevića posebno fascinira skromnost najboljeg tenisera sveta, dok braća Jugoslav i Anto Vasović smatraju da se Đoković takmiči sam sa sobom i da je bez dileme – neprikosnoven.

PROČITAJTE JOŠ

Kao košarkaška legenda koja je igrala sa velikim brojem velikih igrača što u evropskoj košarci, što u NBA ligi, gde je nastupao za San Antonio Sparse, a posebno u reprezentativnom dresu, čuveni Paspalj je nešto drugačijeg stava po pitanju toga da li je Novak najveći sportista ikada:

„To pitanje je vrlo diskutabilno. Ja bih to nazvao trik pitanjem, ima toliko raznih sportova… Siguran sam da bi i sam Đoković to rekao. Ali ima i ta košarka, taj fudbal… Tenis je individualni sport, neki drugi su timski“, kaže Paspalj za Nova.rs.

„Sve to ima svoje draži i osobine“, dodao je Paspalj.

No, bivši reprezentativac Jugoslavije smatra da je Novak načinio tenis dosadnim na neki način i da će rušiti redom rekorde.

„On je napravio čudo, što bih ja rekao, tenis je na čudan način ‘zavio u crno’, doveo je do toga da su finala grend slemova neinteresantna. S obzirom na godine, to će trajati još i ubeđen sam da će sve rekorde oboriti. Ali, da li je najbolji sportista svih vremena? To je za širu analizu“, istakao je Paspalj, na kraju podsetivši da ne bi trebalo zaboraviti ni košarku, fudbal, kao i mnoge druge sportove koji su podjednako cenjeni kao tenis.

Šta o Novaku kao najvećem u istoriji sporta misle legende poput Dragana Džajića i Veselina Vujovića bićete u prilici da pročitate na našem sajtu u utorak.

BONUS VIDEO Novak Đoković pred put u Tokio o patriotizmu i Blanki Vlašić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare