Novak Đoković, Novak Djoković, Jugoslav Vasović i Anto Vasović
Novak Đoković, Jugoslav Vasović i Anto Vasović Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Novak Đoković svojim uspesima nije ostavio ravnodušne ni čuvene vaterpoliste, a o tome da li je najbolji sportista svih vremena za Nova.rs su govorili legendarni Anto i Jugoslav Vasović.

Rođena braća najzaslužnija su za sjajne rezultate Šapca, odnosno prvaka regiona i Srbije, kragujevačkog Radničkog, ujedno i za preporod vaterpola u ovim klubovima.

Pored njih dvojice, za naš portal su o Noletu kao GOAT pričale i legende poput Dragana Džajića, Veselina Vujovića, Žarka Paspalja i Aleksandra Atanasijevića, koga posebno fascinira skromnost najboljeg tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Komentare fudbalskog, košarkaškog i rukometnog asa bićete u prilici da čitate narednih dana na Nova.rs, a Anto Vasović smatra da se sada Đoković takmiči sam sa sobom.

Što se tiče toga da li je najveći svih vremena, vrlo je jasan:

„Bez ikakve dileme. Pre svega je u svom sportu napravio rezultate kakve nije niko pre njega, a posebnu težinu ima to što je u pitanju individualni sport i još je sve uspehe postigao u eri Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Njegov sport u kalendaru ima malo slobodnih dana, iz nedelje u nedelju mora da se dokazuje. Igra i povređen, svi hoće da ga pobede, a protiv njega ulaze u meč rasterećeno. Nadam se da nije rekao poslednju reč“, rekao je Anto Vasović.

Prvi čovek VK Šabac svestan je da će Novakovi najveći rivali sada biti još motivisaniji.

„Što i on sam kaže, trka tek sad počinje, jer će i Federer i Nadal dati sve od sebe da budu ti koji će ostati na vrhu. Mislim da je momentum na njegovoj strani. Sviđa mi se i to što je još uvek srećan kad igra. Novak je veliki uzor, iz njegovog puta mnogo može da se crpi“.

Sa Antom je delimično saglasan i njegov rođeni brat Jugoslav Vasović.

„Mislim da on još nije završio svoju priču. Sad, da li je sportista svih vremena… Teniser sigurno, ali sportista – ne znam. Mada se oduševim svaki put sve više“, otkrio je mlađi od braće Vasović.

Prvi čovek vaterpolista Radničkog iz Kragujevca imao je jasnu poruku.

„Jedva čekam US Open da uzme i da definitivno pretekne ovu dvojicu po broju grend slemova. Sve je uzeo po dva puta, toliko je dominantan, mislim da nema tu govora. To što ga ne vole nas tera da ga mi još više volimo. Novakov mentalni sklop, on je jedno čudovište, pravi sportski monstrum“, zaključio je Juga Vasović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare