Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Proslavljeni odbojkaški reprezentativac Srbije, Aleksandar Atanasijević, biranim rečima je za Nova.rs opisao Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

U velikoj anketi i serijalu Nova.rs, legende, aktivni i bivši sportisti Srbije, odgovarali su na pitanje da li je Novak Đoković u društvu najboljih sportista svih vremena.

Da je najbolji u istoriji tenisa, ali, da li je u društvu Majkla Džordana, Majka Felpsa, Luisa Hamiltona, Juseina Bolta i Toma Brejdija onaj koji je za stepenik iznad ostalih?

U velikoj anketi govorili su Dragan Džajić, Veselin Vujović, Žarko Paspalj, vaterpolo legende Jugoslav i Anto Vasović, odbojkaški as Aleksandar Bata Atanasijević.

Naš odbojkaš predstavlja aktivne sportiste, a neko je ko posebno voli Novaka, povremeno sa njim komunicira, radili su i veliki lajv tokom pandemije koronavirusa.

Za Batu je svojevremeno Novak glasao u izboru za najboljeg sportistu Srbije, 2013. godine, čime je odbojkaški as bio posebno počastvovan.

Pratio ga je i kad god je stigao, svojevremeno je sa Markom Podraščaninom došao iz Peruđe u Rim, da isprati turnir i Novakov meč.

Đoković ih je uočio u publici, nakon meča iskoristio je priliku da se zahvali na podršci.

Time je pokazao klasu i van terena, a kada je u pitanju celokupni utisak, Bata nema dileemu.

„Trebalo bi svi uspravno da stojimo kad pričamo o njemu, jer je Novak jedan od najvećih, ako ne i najveći sportista svih vremena.“, rekao je Bata na početku, a nakon pitanja da li je Nole najbolji sportista svih vremena.

Smatra Atanasijević da se tek može dodatno podići granica u tenisu.

„Ono što je uradio za tenis nije niko do sada, niti će. Novak dokazuje iz dana u dan koliki je šampion. Prosto, ne staje.“

Za Batu, važno je i kakav se utisak ostavlja van terena.

„Mene fascinira ta njegova skromnost, koliko je ostao normalan čovek s obzirom na njegovu ekstremno veliku popularnost, i svima nama čini veliku uslugu da živimo i nazivamo se sportistima u eri jednog tako velikog čoveka“, zaključio je Atanasijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare