Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Janik Siner, italijanski teniser, očekuje konačnu odluku od strane Svetske antidoping agencije (WADA) o eventualnoj žalbi na odluku da bude oslobođen dopinga, a tim povodom smo kontaktirali ovu organizaciju.

Na pitanje da nam otkriju kada će biti doneta odluka o Sineru i žalbi na to što je dobio dozvolu da nastavi da igra iako je bio pozitivan na supstancu klostebol, kao i koji je krajnji rok za njeno donošenje, dobili smo odgovor koji je u najmanju ruku čudan.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, iz WADA su nam, iako relativno brzo (čekali smo par sati, ali s obzirom na količinu mejlova koje dobijaju, i ne iznenađuje), nam nisu poslali odgovor na naša pitanja, već istu rečenicu koju šalju svima koji im upute mejl povodom Sinerovog slučaja:

„Kao što radimo sa svim našim slučajema, izvršićemo pregled ove odluke pažljivo i zadržavamo pravo da se žalimo Sudu za sportsku arbitražu (CAS), ukoliko za tim bude potrebe.“

Ostaje nam da sačekamo 21 čas, za kada je najavljeno zvanično oglašavanje WADA ovim povodom.

Podsećamo, na sajtu WADA, u njihovom pravilniku, stoji da mogućnost žalbe imaju po završetku isteka roka za žalbu svih ostalih organizacija, ili po prijemu kompletne dokumentacije za određeni slučaj.

Kako rok za žalbu Italijanske antidoping agencije (NADO) ističe 9. septembra u ponoć, prema pravilima WADA, ova organizacija bi trebalo da ima dodatan 21 dan za žalbu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare