Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Janik Siner, italijanski teniser, trebalo bi svoju sudbinu kada je u pitanju doping afera da sazna u večernjim satima 9. septembra.

Kako je preneo italijanski novinar Luiđi Ansaloni, zaposlen na portalu Gazeta delo Sport, ali pozivajući se na glasine, Svetska antidoping agencija (WADA) bi trebalo da se oglasi u ponedeljak uveče.

PROČITAJTE JOŠ...

„Prema glasinama, WADA bi mogla da izda saopštenje do 15 časova po vremenu u Montrealu (21 čas u Italiji), bez obzira na to da li će uložiti žalbu, kako bi objasnila svoju poziciju, s obzirom na ogroamn interes“, napisao je ovaj novinar, uz blagu ogradu:

„Ovo bi bilo neobično, ne u skladu sa načinom funkcionisanja. Videćemo“, naveo je on.

Podsećamo, rok za žalbu na prvobitnu odluku Organizacije za integritet tenisa (ITIA), koja je i donela odluku da Sineru bude dopušteno da nastavi da se takmiči, ističe u ponedeljak u ponoć, mada postoji način da on bude produžen, u slučaju da za tim bude potrebe.

Podsećamo, Siner je u martu bio pozitivan na steroid klostebol, ali je oslobođen optužbi i dopušteno mu je da igra. Iako je prvobitno bilo najavljeno da je rok za istek žalbe 6. septembar, kada je održano poslednje saslušanje, on je ipak pomeren na ponedeljak, 9. septembar, dan posle završetka nastupa na US Openu koji je Siner okončao pobedom nad Tejlorom Fricom u finalu.

Ovde možete da se podsetite svih detalja ovog slučaja koji bi veoma lako mogao da promeni sport kakav poznajemo.

Sad nam preostaje samo da sačekamo da vidimo da li je legalno pasti na dopingu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare