Endi Rodik
Endi Rodik; Foto: Screenshot Twitter andyroddick

Šta god da uradi to ne prođe neprimećeno

U trenutku kada je Dženson Bruksbi uspeo da izbegne suspenziju iako je gotovo nokautirao jednog skupljača loptica reketom, čitava planeta je ponovo počela da priča o lomljenju reketa.

#related-news_0

Ova situacija samo je dovela do novih polemika jer je Novak Đoković bio izbačen sa US Opena 2020. godine kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Ipak, onda je odlučio da se javi Endi Rodik i da objasni igračima kako bi trebalo da lome rekete. Mnogima se nije dopalo što je odlučio da u čitavu priču uključi i srpskog tenisera, ali se većina dobro zabavila gledajući ovaj snimak.

Navijači ne zaboravljaju kako je Amerikanac na početku karijere hteo da bije Đokovića, pa ga je čak u svlačionici pribio i uz ormarić, ali je tokom kasnijih godina bio jedan od prvih koji mu se divio. Ipak, to ne znači da je zapravo i ljubitelj lika i dela Đokovića.

Ovaj video je, naravno, napravljen kao reakcija na sve veće izlive besa koje vidimo na teniskom terenu (Bruksbi, Nik Kirjos promašio dečaka zamalo, Aleksander Zverev udarao reketom u stolicu sudije, itd), ali bilo je i onih kojima ništa tu nije bilo smešno.

Rodikov savet igračima je već sakupio 850.000 pregleda, sakupio je 28,2 hiljade lajkova, 1.400 puta je „kvoutovan“ i retvitovan čak tri hiljade puta.

Pogledajte i taj video zapis.

„Endi Rodik ovde, bilo je mnogo kontroverzni kada je Aleksandar Zverev polomio reket o stolicu sudije u Meksiku, kada je Nik Kirjos umalo pogodio dečaka reketom, Novak Đoković koji je ispalio loptu i, nažalost, pogodio grlo sudije pre nekoliko godina, mladi Dženson Bruksbi koji je bez dileme napravio grešku jer je bacio reket u prostoru gde se nalazi i drugo živo biće i to se ne završava dobro.

Spasiću tenisere velike drame i naučiću ih kako da lome reket bez da upadnu u problem. Prošao sam kroz mnogo izliva besa u karijeri, a dobio sam samo jednu kaznu. Kada bacate reket neophodno je da ga bacite sa licem nadole, ne ide nigde, nećete pogoditi nikog, leži kao mali krug. Kada udarate lopticu iz besa, udarajte je u vis, nemojte ovako (pogađa drvo), možete pogodite nekog u grlo. Još jednom bacite ovako, ne ovako. To je sve“, poručio je Rodik.

Dakle, uspeo je dva puta da pomene Novaka najpre direktno, a onda i posredno.

Ovaj video zapis privukao je veliku pažnju teniskih legendi. Kim Klajster je poručila „Kako sjajan mentor“, Ons Žabur se smejala nakon poruke Bruklin Deker da je „presrećna što će naša deca sada znati kako da bace reket“.

Ilija Marčenko je napisao „konačno jedan dobar savet“, Medison Kiz i Šelbi Rodžers su se samo smejali na ovaj video zapis.

Smejao se i legendarni košarkaš Manu Đinobili.

Najmanje se ovo dopalo Polu Meknamiju, bivšem direktoru Australijan openu.

„Trebalo je da bude smešno naravno… Svi smo različiti, ali za mene ovo nije bilo smešno“, poručio je Meknami.

Ovo je podelilo i navijače koji smatraju da se igračima previše dozvoljava od početka ove godine i da stvari moraju da se promene.

BONUS VIDEO Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare