O slučaju koji je uznemirio mnoge u Srbiji

Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača u tri seta u trećem kolu Završnog mastersa u Torinu, a posebnu pažnju tokom prenosa privukao je komentar Nebojše Viškovića na „Sport klubu“.

Višković je pričao o Novakovoj zaradi početkom trećeg seta, a njegove reči nisu odmah svi shvatili.

„Sa tom Novakovom zaradom (tokom karijere prim. aut) nekako ovih 390.000 dolara koje bi dobio ako trijumfuje ne deluje kao veliki novac, ali veliki je, mislim da se svi slažemo. Mada, neko dobije milion i po za dva minuta, tako da…“, rekao je Višković.

Više nego jasno je na koga je Višković mislio u ovoj izjavi, iako nikoga poimence nije spomenuo.

Radi se o slučaju u Pošti Srbije, gde poštari štrajkuju, između ostalog zbog tvrdnji da je poslanica Srpske napredne stranke Draginja Vlk, za redizajn logoa Pošta Srbije, naplatila milion i po evra, te da je, prema tvrdnjama poštara, to bio prvi ugovor koji je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević potpisao u martu 2021. godine.

Takođe, priča se da redizajn logoa Pošte Srbije nije jedini posao koji je namešten poslanici Draginji Vlk.

„Pored logoa Pošte, sve škole su morale da uzmu bojanku čiji je koautor Draginja Vlk. Za plate nastavnika i poštara nema para, ali za ovo ima“, naveli su iz „Kreni-Promeni“ i objavili pomenutu bojanku iz predmeta „Svet oko nas“ za prvi razred čiji je koautor poslanica SNS-a Draginja Vlk.

Marina Pavlić, izvršna direktorka „Kreni-Promeni“ izjavila je da u ime pokreta izražava solidarnost kao jedan od temeljnih vrednosti „Kreni-Promeni“ sa svim radnicima Pošte.

„Problem niskih plata u javnom sektoru izazvan je velikim stepenom korupcije od strane partijskih funkcionera“, poručila je Pavlić.

O celom slučaju oglasila se i Draginja Vlk, koja naravno poriče da je dobila novac za redizajn logoa.

„Želim da jasno i nedvosmisleno izjavim da su informacije koje se šire društvenim mrežama u vezi sa mnom i promenom loga kompanije „Pošta Srbije“ potpuno netačne. Sve tvrdnje koje su iznesene u vezi sa mnom su neistinite. Osećam potrebu da reagujem i naglasim da nemam nikakve veze sa promenom logoa Pošte Srbije. Želim da naglasim da ni u prošlosti nisam posedovala, niti trenutno posedujem bilo kakvo privredno društvo“, napisala je Vlk u saopštenju.

Odbacuje svaku povezanost sa ovom pričom.

„Svaka povezanost mene sa ovim događajem je neosnovana i predstavlja gnusnu laž. Ovim putem odlučno odbacujem sve neosnovane optužbe i insinuacije. Iako sam nebrojeno puta do sada bila meta uvredljivih, seksističkih, mizogenih napada koje prevazilaze teren političke borbe, ovoga puta prinuđena sam da se oglasim, jer smatram da je širenje ovakvih, lako proverljivih neistina, nešto najopasnije sa čime sam se do sada susrela“.