Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Imalo je finale US Opena sve preduslove da bude među gledanijima u istoriji, ali je umesto toga rejting doživeo veliki pad.

Sa jedne strane nalazio se u ovom trenutku najbolji i najatraktivniji teniser sveta. Sa druge strane mreže bio je Amerikanac, po prvi put još od 2006. godine, a tek peti u 21. veku.

PROČITAJTE JOŠ...

No, iako su svi preduslovi postojali, Janik Siner i Tejlor Fric nisu uspeli da privuku dovoljno pažnje.

Ne samo to, već je u proseku prenos ovog meča pratilo 1,7 miliona gledalaca, manje nego polufinale (1,8).

Iako se finale po terminu „sudarilo“ sa mečevima prve nedelje NFL šampionata, ipak je utisak da je to tek dodatno „pomoglo“ padu gledanosti ovog meča.

Naime, da su sa druge strane bili Novak Đoković ili Karlos Alkaraz, situacija bi verovatno bila neuporedivo drugačija. Sa druge strane, Siner je u Njujork došao nakon velikog skandala i afere vezane za doping, dok Fric, iako Amerikanac, ne spada u red popularnijih igrača iz ove države.

Ovo je inače najslabije gledano finale još od 2020. godine (Dominik Tim protiv Aleksandera Zvereva), a koliko veliki pad je zabeležio turnir u Njujorku pokazuje i to da je ovo finale za čak 31 procenat bilo slabije gledano od prošlogodišnjeg, kada je Novak Đoković bio ubedljiv protiv Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare