Kako biti profesionalac čak i kada vas život iznenadi kao nikada pre? Vladimir Mijaljević, čuveni voditelj RTS, pojasnio je kako se našao u situaciji koja se događa jednom u životu i kako se poneo kao vrhunski profesionalac tako da je u prenosu neko teško mogao da nasluti da se nešto tako uopšte dešavalo.

Mijaljević slavi 30 godina rada, a uz njegove prenose su mnogi odrastali gledajući velike mečeve. Radio je 11 grend slem turnira na kojima je Novak Đoković osvajao trofeje, a tokom godina je postalo jasno da sve teniske informacije ima u „malom prstu“.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, život novinara često zna da priredi situacije koje su potpuno neočekivane, a bitno je kako se postupa u tim izuzetno stresnim situacijama.

Kada je u pitanju Mijaljević niko nije mogao ni da nasluti da se desilo bilo šta, posao je odradio savršeno mirno.

„Nisu prekinuli prenos, prenos je i dalje tekao. Jedino što sam ja isključio na kratko mikrofon da ne bi došlo do neke zabune šta se odjednom dešava u prenosu. Reagovala je služba obezbeđenja i u principu je to kratko tražilo, jedan gem da tako kažem. To je bilo neko polufinale Indijan Velsa, to je bio čudan splet okolnosti, nisu uopšte imali za cilj, gde god da se desi, sigurno nisu hteli kod mene. Nije bio ni Novakom meč uopšte u toku, to je kratko bilo, ali vrlo specifično. Jedna od tih situacija koja se dešava jednom u životu, ali eto i to se desilo“, rekao je Mijaljević, između ostalog, u podcastu „Reketiranje„.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na RG

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare