Foto: EPA-EFE/LUIZA MORAES

Austrijski teniser Dominik Tim objavio je nedavno da završava aktivno bavljenje tenisom.

Povreda ruke je prethodnih godina uzela svoj danak, Tim nije mogao da se vrati u staru formu i to je značilo da će pre ili kasnije morati da okonča mučenje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zdravo svima, imam veoma važnu, veoma tužnu, ali i veoma lepu poruku. Ova sezona biće poslednja u mojoj karijeri. Završiću karijeru na kraju ove godine. Ima više razloga za to. Pre svega, moj zglob nije dobro, onako kako treba, nije onako kako bih želeo. Drugi razlog je unutrašnji osećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o celom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo neverovatno. Imao sam uspehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao. Putovanje je bilo neverovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan. Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam doneo i uzbuđen zbog onoga što dolazi“, rekao je Tim pre dve nedelje.

Šampion US opena iz 2020. je najavio da ipak ne odlazi iz tenisa u potpunosti navodeći da se njime bavio čitavog života.

„Mnogo naporno sam trenirao, ali rezultati ne dolaze, a problemi sa rukom se vraćaju. Zato mi je bilo jasno koju odluku treba da donesem. Čim počneš da razmišljaš o povlačenju, to nije dobar znak“, naveo je Austrijanac i onda dodao da neće odustati potpuno od „belog sporta“.

„Imam neke ideje u glavi, ali prvo sve mora da se uklopi. Nastavljam da igram i treniram dva puta, tako da sada nemam vremena za druge stvari – podseća da će oproštaj uslediti u Beču u oktobru.- Kada se sve završi, uzeću dve-tri nedelje odmora i onda ću početi nešto novo. Uvek sam govorio da imam 25 godina tako velikog iskustva i da to moram da vratim narednim generacijama. Ostaću u tenisu, ali želim da počnem novi put“, istakao je Austrijanac.

Dvostrukog finalistu Rolan Garosa ovog puta neće biti u glavnom žrebu jer nije prošao kvalifikacije, a Francuzi već dugo specijalne pozivnice daju gotovo isključivo svojim, domaćim teniserima.

BONUS VIDEO: Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar