Novak Đoković
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Pobeda Alkaraza protiv Medvedeva i zakazan duel sa Đokovićem u polufinalu.

Foto: Nova.rs

Karlos Alkaraz, drugi teniser sveta, pobedio je Danila Medvedeva 6:4, 6:4 u petak trećem kolu Završnog mastersa u Torinu i izborio prvo mestu u Crvenoj grupi, samim tim i polufinalni okršaj sa Novakom Đokovićem, najboljim teniserom sveta.

Pročitajte još

Đoković je u četvrtak obezbedio drugo mesto u Zelenoj grupi i naredni protivnik biće mu Španac.

U uvodnom delu meča, i Alkaraz i Medvedev bili su sigurni na svom servisu. Tek sredinom prvog seta, Alkaraz je napravio brejk i to je bio njegov najbolji gem na turniru do sada. Nije dozvolio nijedan poen Medvedevu na njegov servis.

Nakon toga, nije bilo problema da dva puta Španac odservira za osvajanje prvog seta.

Nastavio je Alkaraz u istom ritmu i u drugom setu. Medvedev je više puta ulazio u seriju grešaka, zbog čega je Španac imao dve vezane brejk lopte u trećem gemu. Ipak, Rus je uspeo da se izvuče pre svega zahvaljujući odličnom servisu, ali i vrhunskoj bekhend dijagonali kojom je osvojio jedan poen.

Nakon toga, usledilo je nekoliko gemova u kojima su obojica bili sigurni na servisu. Deveti gem ispostavio se kao prelomni u setu. Medvedev je ponovo počeo da greši. Poslao je forhend daleko u aut, a pre toga je napravio još jednu grešku, i tako doveo Alkaraza do dve brejk lopte.

Uspeo je Rus da spasi jednu priliku Španca, ali je potom upisao duplu servis gemu i praktično predao gem Alkarazu, koji nakon toga nije imao problema da u anarednom gemu dođe do pobede.

Đoković i Alkaraz odmeriće snage u subotu. Tačan termin meča još uvek nije poznat. U drugom polufinalu, sastaće se Medvedev i Janik Siner.


Alkaraz - Medvedev 6:4, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar